بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 23 October 2013

KELEBIHAN MINUM AIR MASAK

Assalamualaikum & good day.
Artikel ni penting & wajib sangat untuk kita amal. My kids especially Anis mmg susah sgt nak amalkan meminum air putih dalam kadar yang banyak dalam satu hari (yelah bebudak kan asyik mitak MILO,MILO,MILO). Kalau tak letak syarat cth kena habiskan satu tumbler air putih ni baru mommy bagi beli air kotak @sekolah, mmg xde la sukarela dorg nak teguk air putih……kadang tu kalau dah lunch minum air berperisa, dinner mommy paksa minum air putih. Hopefully when time goes by & dorg pun grown up, akan timbul kesedaran ini secara semulajadi. Btw kalau yg tua bangka pun xsuka minum air putih mmg nak kena lepuk gak tu. 

Macam mommy (sbb dulu2 asyik lupa je nak amalkan minum before & after sleep seperti saranan)Mommy akan make sure my side table sentiasa ada air putih satu tumbler. So, dalam mamai2 bangun tidur tu no more excuse untuk tidak teguk air putih. One more thing, teguk 3 kali nafas, Sunnah Nabi tu.

4 comments:

ummuaidan said...

salam ros,
kalau UA prefer air suam lagi lg dari sejuk biasa...skrang menyusu lg cepat haus..
pssstt..baguslah brunai laksana hukum hudud..tabik kat sultan brunei..:)

Mixed-family in da house.... said...

setuju ngn UmmuAidan, bagus Sultan Brunei laksanakan hukum Allah...moga2 Malaysia dapat tempiasnya nanti.....

tips sayo nok buwi budok2 nih suko air masok/putih, beli botol air hok comey-comey sikit, hok demo suko...tukar 2-3 bulan sekali botol tu, so demo nih mace teruja dapat botol baru...hehehhehe....

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Ros,
K.Sham sejak dari dulu x blh langsung minum air kosong/masak.
Cepat loya..
Solution.. kena jugak cari air manis w'pun setakat manis buah.
Abih tu camno??

aTieYusof Family said...

byk khasiat air putih ni...
kena sllu amalkan...TQ sharing info..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...