بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Thursday, 9 October 2014

Kelas Menjahit Mommy

Assalamualaikum & salam sayang.
Cuti sekolah yang lepas, ini le keje mommy tiap2 pagi. Seawal 8 pagi lepas hantar Arfa tuition & daddy keje terus pecut berdesup ke Sekolah Vokasional Sultan Bolkiah, Seria.


Phew!!!!walau penat & stress tapi resultnya sangat melegakan. Happy sesangat sebab walau di usia menghampiri ambang 40an baru nak belajar menjahit tapi not bad la kan. Heheh!!! better late than never


Hasilnya walau ada cikgu Syida (kwn Malaysian kami juga yg berkhidmat sebagai guru @Sekolah Vokasional tu) alter tang leher (bahagian yg paling susah buat baju, mommy rasa le), tapi alhamdulilah menjadi juga dengan jayanya. 1st class, kami belajar buat princess cut dress. Sekarang ni mommy dlm 2nd class untuk buat blouse. Inshaallah akhir bln oktober ni harap2nya dapat la melaram dgn baju blouse buatan sendiri plak (jgn jelesssssss).



13 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronoknya... belajar menjahit ni memang bagus... tambah kemahiran & boleh juga tambah pendapatan. dah lama MaDiHaA tinggalkan hobi menjahit ni disebabkan mesin jahit belum berbaiki... rindu pulak rasanya..

mamabeauty said...

dimana tu dear nak belajar ??? bulih share??

nasa mulia said...

sekolah ini menjahit ini khas untuk mak-mak budak ker?

Shamsiah Abdul Rahman said...

Its a good effort.. putting your time into good course..
Mabrook ya ukhti..

UmmuAidan-Arissa said...

tahniah..tahniah...berkembang sungguh bakat demo nie drp massok hinggolah jjait..pahni bulih amek upoh dok tuh..mesti tok menang tangan..good lucklah demo..:)

Lynn Hamzah said...

wah...bagus nie...teringin nak belajar jahit langsir...nanti leh buat langsir sendiri...hihihihi...

Putri said...

Tahniah kak..saya pun dh lama nk blajar jht..tp ank2 kecik lg.buat masa ni jahit manik kt tudung dan bj..itupun blajar di internet

Bicara Kak Noor said...

dulu2 mmg belajar tapi skrg mata dah kelabu tak nampak nak jolok lubang benang haha, ada mesin jait kat umah tak pakai pun haha

Kuazue Mohd said...

wah mak cik.. boleh jait baju aku la pas ni.. aku tang leher juga malas nyer nak buat.. kah..kah..kah.. tapi apa pun.. tahniah... dah berjaya tambah ilmu dan menambah kemahiran... chaiyok! chaiyok!

Nanti share eehh kalau boleh.. cemana buat dress tuu...

sudipVSsenduk said...

untung orang yg pandai menjahit ni, macam2 boleh buat. Tahniah

Mamasya said...

Aslmkum Ros

bagus Ros belajar menjahit....teruskan usaha.ada kelas formal gini cepat sikit belajar...

Jari Manis said...

bestnya masuk kelas jahitan..boleh jahit sendiri lepas ni ..kurang lah membeli ready made beli kain jahit sendiri kan

Tihara said...

alhamdulillah
seronok kak, kalau saya pun teringin nak join kelas macam ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...