بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 8 October 2014

Kegilaan Potato Fritters

Assalamualaikum & salam sayang.
Anda giler kentang?????
Harus dicuba bagi semua yg gila2. Eh yg giler kentang. Hahaha!!!dunia maya sekarang ni pantang like banyak & follower ramai, terus jadi VIRAL. Bukan citer2 gosip/ citer2 panas je jadi VIRAL tapi geng2 peyuk belanga pun tak kurang VIRAL gak. Kadang2 kita rasa aik makanan ni dah berzaman org buat tapi bila ada individu yg meng'viral'kan jadi satu fenomena baru lak juadah tu. Salah satu contoh ni haaaaaaaa 'Jejeput Kentang' (ore kelate panggil jeput ketae). Hahaha!!!!mommy pun dah terkena virus giler kentang ni gak. Bila buat daddy cakap nape xde ikan bilis ni? Adoyaiiiii, dia ingat kita buat jeput bilih. Bila mommy explain ni lain, guna kentang sekali daddy ckp xkira la nak ikan bilis gak. Sama jelah rasanya dgn jeput. Huhu!!!! i love my 'daddy'.


Jeput ketae gila2 mommy versi ada sayur & xdak sayur.


Versi mommy sure nak goreng garing2 ke arah hangit2 sikit, baru krup krak krup krak.

Heheh!!!!!rupa paras mmg dah sama dgn jeput bilih mommy mana daddy tak confuse. Apaapaler

3 comments:

Irfa said...

ini ke yg dipanggil potato fritters?
penah ler makan zaman kecik dulu, hihi

kakyon said...

resepi dulu2 bila di ubah suai...jadi kegilaan ramai..

Bicara Kak Noor said...

aduh sedak wei fritters ni mesti ranggup sbb ada versi hangit2 kan ros heee akak pun suka yg hangit, cuma orang je tk suka hangit hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...