بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 13 January 2014

Tahun ke 4

Assalamualaikum & salam sayang dr mommy.
Alhamdulilah, dpt bersiaran harini setelah betul2 settledown baik rumahtangga yg tunggang terbalik dgn kain baju yg menimbun, urusan back to school especially misi membalut luka buku2 sekolah & yg paling settle body mommy ni. Almaklum tahun 2014 ni bertambah lagi angka maka harus le sedar diri bila travel jauh2 & cuaca tak menentu ni. Sampai2 aje ke bumi Brunei terus demam urat. Setelah digodek2 oleh umi barule rasa lega sikit (walau lunyai juga badan kena golek, sbb kata umi keras badannya mem. Sebelum cuti dulu tak mcm gini. Huhu!!!!mana tak keras kejungnya umi hidup mcm pelarian ke hulu ke hilir usung beg). 
Apa khabar u all? Rindunya nak dengar cerita kawan2 semua. Sebelum terlambat Happy New Year 2014 ye semua. Kami tak celebrate sangat cuma tengok fireworks je time countdown tu (nanti mommy citer ye).
InshaALLAH tahun ni bakal menjadi our '4th episode' citer kami merantau & mencari rezeki di bumi zikir, Brunei Darussalam. Officially juga mommy dah meletak jawatan sebagai cikgu & menjawat jawatan tetap & berpencen sebagai supir/surirumah je. Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kami anak beranak di dunia ini mahupun akhirat. Amin3x!!!!
Ok, n3 terakhir mommy pada tahun lepas adalah pasal perjalanan kami sebagai tetamu ALLAH, so InshaALLAH nanti mommy akan update citer kami sepanjang mengerjakan umrah di Madinah & Mekah. Juga percutian akhir tahun kami di Korea. Wasalam!!!

5 comments:

ZalinZalina said...

Rindu kat awak..lama tak dengar citer :)

Cheq Sue said...

tahun ke 4...dah agak lama jugak tu kak ros... saya ni tahun ke 11... kejap aje rasanya kan

Jari Manis said...

Welcome back mommy hikssss tak pe jd surah pun coz brunei matawang nya tggi cik abe keje sorang pun dh cukup kan :-)

Kuazue Mohd said...

la...
assalammualaikum..
rosti awak dah resign dgn KPM ya... huuuiihhh.. mcm nak duduk lama jer kat BRUNAI nuh... mmm welcome back dear...welcome back to blogging world... at least kita menjejak kasih kat sini lepas sekian lama terpisah noooo

hainom OKje said...

dah pencen yeh....Wahhh boleh le jadi blogger seumur hidup lepas Ros hehe
Ros awak pergi umrah ke...alahai bestnya...panggil nama OKje tak kat sana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...