بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Saturday, 25 January 2014

Apa yg seronoknya banjir ni

Assalamualaikum & salam sayang semua.
Ni nak cerita al-kisah banjir lagi. Mommy xsuka banjir2 ni sebab yelah byk tergendala kerja especially laundry, pastu porch pun becak & kotor. 

Tapi 3A ni plak (rasanya mmg dorg hoping hari2 kot banjir ) sukeeeeeeeeee le sgt banjir sebab boleh mandi hujan + banjir. Hari Rabu lepas, time balik sekolah tu hujan tengah lebat & lopak air pun dalam..mommy bagi greenlight dorg melompat2 dlm air tu. 


3A mcm pelik je sbb mommy baik sgt tak mcm selalu (selalu mcm lion queen, huhu). Heheh!!!!selepas berulang tanya soalan "betul ke mommy, kitaorang boleh mandi hujan?" terus YABADABEDU!!!!! melonjat terus dengan uniform2 sekolah (mommy biarkan aje, gasak le anak2 lagi senang takyah 2,3 helai baju nak basuh).


Tengah dorg dok syok dalam hujan tu, ada la dlm 15 minit kot..mommy dah menjerit "okkkkkkk, dah stop. Masuk mandi air shower"..terus terbantut keseronokan. Pastu bunyi la sambung menyambung "alaaaaaaaa, kejapnya". Heheh!!!senyum je mommy, yalah lps tu Anis & Arfa nak kena g sekolah ugama plak. Ok, abis dah citer main hujan tengahari tu. Alih2..

Petang balik sekolah ugama tu dok memujuk lagi nak mandi. Ahhh sudah (org bg rasa je keseronokan jadi budak2 kampung, ni dah lebih2 plak).

Selepas sesi pujuk memujuk maka ada la lagi satu slot sambungan petang tu. Dalam hati mommy "ah sudah, kalau hari2 hujan & banjir mau hari2 mandi hujan dorg ni".
Nasib baik harini sang mentari dah muncul & memberi sinar gembira buat mommy. Heheh!!!!yang pasti ada mereka2 yg bersedih. Lalalalalalaaaa...



9 comments:

Tihara said...

ooo budak2 tu takleh dah la main banjir..he3

aTieYusof Family said...

salam Sabtu Kak..
budak2 mmg suka lah klu dpt lesen boleh mandi hujan..hehe..suka depa kan?..hehe
sy tak bagi lg Pa'e mandi hujan sbb kecik lg kot...:)

nurbijen said...

Mau tak seronok dapat main hujan... teringat kenangan masa kecik2 dulu... kalau musim tengkujuh, mmg suka main hujan keliling kampung :)

Mia Kassim said...

Teringat zaman kanak2 dulu, seronoknya main air hujan...:D

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Ros,

Anak K.Sham belum sempat lagi mandi air hujan di sini. Tu ari masa Kuwait banjir.. tak berani pulak nak bagi dia orang mandi kat luar. Hujan + debu.. so takut pulak dpt lain penyakit nanti.

Anyway.. Pak Arab kat sini ada yg advance siap main jet-ski kat tengah jalanraya. Tak tahulah nak kata apa.. dia orang susah nak banjir sini. So sekali mcm tu.. harap maklum je la kan.

P/s;
Balik kampung.. nenek & Uwan pulak jerit tak bagi mandi air ujan.. rugi betul la dia orang ni..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Budak2 memang suka mandi hujan..teringat zaman kanak2 dulu..asal hujan jer mesti nak mandi hujan..walaupun mak marah..hehe..

hainom OKje said...

Okje pun sangat heran ni boleh awak bagi main hujan Ros....hehe...yelah kita ni takut depa demam lah apalah...dan yg paling takut tentunya petir....
Nasib tak de petir ptg tu yeh...

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

hahaha.. budak2 mmg suka main hujan kak. Saya dulu pun suka, hikhik

btw, salam kenal ya? :)

UmmuAidan-Arissa said...

memanglah seronok budak2 kalau dpt mandi ujan ros..cam kite dulu2..kalo siaidan nie sumur idup blom pernah lagi, bapak dia sure tak kasinya..mak dia jer kot kalo nak baik ati..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...