بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 30 November 2014

Watermelon Cake (Prank Cake)

Assalamualaikum & salam sayang.
Tinggal less than a week blog ni nak bercuti & bersawang. Tak sabar rasanya nak keluar dari Brunei kejap (release tension yg berkuap je kat sini).


Heheh, mommy penuhkan la dulu sikit2 cerita kami @Brunei. 
Last week, we celebrated daddy's birthday. Oh!!!btw not really celebrating but 'potong kek' je. Heheh!!!yg special sebab cake daddy yang kami gegirls buat really THE KEBABOM. Sedap sampaikan rasa nak jilat piring (heheh, korang jgn jelas ye).


The idea came because we know that daddy ni tak favor sangat cake semua ni. Buat cake tiramisu rasa nescafe, boleh la..buat pavlova, boleh laa, so this time buatkan untuk daddy watermelon cake, burp!!! sedawa kekenyangan dia.



Yang kelakarnya mommy bukan main lagi planned dgn Anis & Ahdia untuk buat prank kat daddy. Konon2nya masa daddy potong tu mesti daddy terkejut tengok watermelon instead of cake. Tapi masa daddy nak potong, Si Ahdia ni tersilap plak bgt awal2 "memangla keras kek ni daddy sebab ada watermelon kat dalam"……haiyaaaaaa. Sendiri nak buat surprise sendiri bocorkan rahsia. Pastu cam biasala bila kami gelakkan dia, dia dah start rasa bersalah & nak nangis.



Pepepun, mmg berbaloi buat watermelon cake ni. Jimat & menyihatkan. 



Misi completed !!!
Rasanya ni last kot buat kek birthday tahun ni sebab Ahdia punya birthday kami celebrate kat Malaysia nanti & for sure beli je.



8 comments:

Bbwana adienia said...

Hehe..bagusnya idea bt kek watermelon..healthy sgt..menarik!!

nasa mulia said...

waa memang kebabom idea buat kek watermelon tu....xyah kecoh2 nak membaking.

Juls Julie80 said...

assalam kak..

nak balik melaya ker..??

heheh kek tu nampak menyelerakan...sedap kalau makan sejuk2..ejheheheh

x abis makan, leh blend wat juice..ekeke

JunAina said...

Good idea...ehehheee...

Magic dalam kek ada buah.

hainom OKje said...

Ehhhhh....kreatif ar mcm ni....okje pun nak buat jugaklah kalau cenggini....hihi
Yelah ...kita ni buat kek bukan main beriya, makannya ...huh....sepotong dua jer

Honey said...

Salam Kak Ros,

Hahaha boleh jugak gitu ek..

noorhayati harun said...

hahaa..chomel ahdia..hehee..Ros nk blk sini ke...hehee..singgah la LAVOS..friday ni kitaorg nk buat gathering hehee..

Madam Fiey said...

Haaa Kak Ros,mesti dah menghitung hari ni.Nanti ke aussie pergi belah mana?Bestkan holiday.Saya holiday kat malaysia je ni.Hihihi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...