بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 19 November 2014

Malaysian's Family Day @Brunei


Assalamualaikum & salam sayang.


Cerita kami di Brunei 9/11/2014 yg lepas. Since ada kawan yg akan balik for good this year end, maka kami berbincang for farewell party but end up with something greater. Farewell + Malaysian's Family Day. Julung2 kali kami buat (since mommy @Brunei la sbb b4 that dah pernah dorg buat). Memandangkan ramai new comer lately ni & ditambah dengan kesibukan kerja para suami sampaikan tak sempat nak beramah mesra (ramai yg blm kenal each other especially org2 baru), maka para isteri ni come out with this event (senang citer mmg geng2 surirumah la yg punya kerja ni). 

The event took place at Kak Ti's & Linda's backyards (their houses are back to back & consider sharing backyards.

The concept ?


santai2+borak2 kosong

+makan sampai kembung

+kenal2 & mesra

+sembang2 ilmu

+kids main sampai letih

+horse/pony ride





+ penyampaian hadiah & tanda ingatan






Alhamdulilah…..everybody happy & makanan potlucks kami cukup malah berlebih2 (para isteri siap boleh menapau utk sesi diner di rumah masing2). 
The event ended around 5pm (tapi ada yg dragged sampai ke dawn kes memanjat belakang kuda). 

8 comments:

Bicara Kak Noor said...

sayngnya kaknoor tak dpt pergi hari tu huhu best tengok budak2 main

Nastyna said...

seronoknya uols berkumpul makan2 macam ni, errmmm saya... setakat ni tak pernah join any gathering kat sini hihihih.

BIBIE KARIM said...

Bb suka event macam ni. Dapat beramah mesra dengan ramai orang. Al maklum adik beradik xramai so kalau dapat gather macam ni memang best kan.

Madam Fiey said...

Seronoknya berkumpul reramai mcm ni Kak Ros.Best!

Aku Seorang Pengembara said...

Apa saje acara togeder geder, makan makan, lepaks dan berboraks memang best...i like.....

lia ummiirfan said...

meriahnya..! :))

Muna Mahdzar-Fadaaq said...

seronoknya! very well organised event.

hainom OKje said...

Seronoknya...
Bila duk negara orang, jumpa pulak orang senegara ....mmg bestkan Ros....
Nampak pun sangat meriah tu Ros! Awak bawak apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...