بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, January 30, 2013

Top 2 Corner Wahidan MasterChef 1

Assalamualaikum & good day.
Phewww!!!lambatnye nak menghabiskan N3 jalan2 1-Sabah kami ni. This week, semua 3A demam & harini cuti (semua dapat MC dr doc xyah g sekolah), tengah bergelimpangan tidur dorg tu.
So, mommy relax skit harini tak yah ulang alik drive ke sana sini blh la sambung N3 Sandakan kami. Seperti yang mommy bgt dlm N3 Kundasang, sampai2 je kami semua ke Sandakan & checked in Swiss Inn pastu terus JJCM (masa tu dah nearly 9pm, lapar jangan cakap le).

Gambar ni snap the next morning sbb tu cerah je.
Swiss Inn Sandakan ni mmg strategic sangat2 tempatnya sebab betul2 dalam town (tapi tepi laut) maka mmg senang le sangat2 nak cari makan @ ronda2 @shopping.

Bagi kami mmg dah tak larat sangat nak ronda2 apatah lagi shopping tapi terpaksa juga gagah menapak untuk mencari sesuap nasi (heheh!!!tahap kebulur). 


Next to Swiss Inn Sandakan ni ada satu shopping complex iaitu Sandakan Harbour Mall (mmg elok bebenor le). Kami decided JJCM dalam mall tu je memandangkan hari plak nak hujan.

So, masuk aje dalam mall mmg objektifnya cari tempat makan (either fastfood @food court xkisah dah). Pusing punya pusing terus sampai @food court. Masa dok survey stalls mana yang best (masa tu pun dah tak banyak stall yg bukak/mungkin dah nak tutup) tiba2 Arfa bgt stall MasterChef (masa tu tak amik port lagi apa Arfa bgt sbb mmg dah blurr dgn lapor & penat). Bila time melintas depan stall yg Arfa maksudkan tu mommy pandang banner "ahaa, betul la Fan......Muka Wahidan, mungkin dorg tumpang glamer dia kot sbb dia org Sabah" kata mommy. Memandangkan stallnya nampak meriah & banyak food maka mommy pun decided terus order kat situ.

Masa tengah order tu Arfa bgt lagi "betul la mommy kedai Wahidan, tu dia ada kat dalam" kata Arfa bersungguh2 (dia mmg cam sangat muka Wahidan walau masa tu Wahidan botak sebab masa rancangan MC siri 1 tu kami mmg follow without miss). Mommy pun tanya budak pompuan yang ambil order kami tu & dia bgt mmg betul rupanya stall Wahidan & family. 

Nasi Berlado untuk daddy.....SEDAP!!!
Bila dah siap order & abis sedawa kekenyangan Arfa bagi cadangan kat mommy tak nak amik gambar Wahidan ke? Heheh!!!!bagus gak idea Arfa tu, so kami pun terhegeh2 le jmp adik tadi minta izin jumpa Wahidan. Wah!!!!belum sempat kami panjang lebar, Wahidan sendiri dah kuar dari dapur & bertanya khabar. Pastu apalagi POSING le.

Nasi Goreng Aroma untuk mommy.....PUN SEDAP!!
Untuk sapa2 nak try masakan Wahidan (amboiii, promote baik punya mommy ni), boleh le pergi ke alamat kat bawah ni:

TOP 2 CORNER
(THAI CUISINE & FUSION)
Tingkat 4, Lot 1 Food Court
Harbour Mall, Sandakan Sabah.

(h/p: 012-8190809)

2 comments:

Nisah Idham said...

Salam Kak Ros..
lain rupe wahidan tu ye..
macam dah kembang sikit pun ye..
hehe
jauh kak, tak dapat nisah nak rasa :)

KY said...

bestnya kalau boleh pusing2 malaysia ni...

kunjungan pertama KY ke sini, apa khabar mommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...