بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Friday, January 25, 2013

TERUNG JALUR ???????



Assalamualaikum & good day.
 Hehe, harini kita skip dulu N3 jalan2 tapi mommy nak share benda pelik tapi benar. 1st of all, klau2 ada yang dah pernah tengok & biasa dengan kejadian ALLAH ni jangan gelakkan mommy ye.

Alkisah, Rabu lepas mommy p kedai nak beli roti (je pun), tiba-tiba mata ini terpandang Si Terung Jalur ni. "Eh, nape colornya berjalur2 purple&putih?" soal mommy kat diri sendiri. Nak kata terung cacat, yang herannya bukan satu plastik je yang gitu tapi semua. 

Mommy pun ambil satu plastik (dorg dah siap2 packing BND1/peket) & belek2 terung tu. Memang xde cacat cela pun siap segar bugar lagi mcm selalu, cuma itule warnanya bukan purple gelap mcm selalu2. Mommy mmg suka dgn terung segar & medium size ni sbb sedap goreng@makan mentah cicah budu.

So, apa lagi kena try ni........Masa nak bayar siap tanya kaling kedai tu nape warnanya mcm tu, ni terung biasa ke terung luar biasa. Hehe!!!!dia ckp "tarung biasa juga, warna sj inda sama".

Hehe!!!so mommy nak tanya le sapa2 yg pernah jumpa & makan terung jalur ni?

12 comments:

Nooriah Abdullah said...

aduh Ros kat mana jumpa terung ni?? kak noor tak pernah nampak pun selalu gak ke tamu pesen baru kot ni, cemana rasa dia sedap tak haha bertalu2 ni pertanyaan kak noor hee

Kuazue Mohd said...

as salam... rosti... kat pasar sini ada gak kekadang nie,.. kadang hat panjang.. kadang hat bulat.. tapi rasa nyer mcm terung lah.. kaler dier ajer mcm tu... tapi tak tahu laks kalau terung kat BRUNEI tu rasa lain.. tapi terung nie di buat goreng or sambal goreng.. kaler dier pucat jer..
by the way.. datang nie nak menjemput untuk sertai my GA ... moga2 ukhwah terjalin berpanjangan..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html

dekdaa said...

Eheheh saya pernah nampak terung ni.. tak ingat kat mana, tapi pernah nampak :P
meme jarang jumpa.

Huda Ahsin 2 said...

Assalamualaikum

Salam perkenalan. Kat Brunei duduk kat mana yea? Kita pun lama duduk Brunei dulu. Ke pernah ada terjumpa-jumpa? Kak Noor kat atas tu, friend-friend tu...

p/s Terung yang ni selalu jumpa kat Doha. Yang kaler hijau semua pun ada tapi tak pernah cuba lagi...

Rezwatisman said...

ros jmp @kedai kaling Telisai ni ja...dah berpuluh tahun hidup mmg xpernah jmp yg jalur2 gini, bertemu jodoh di bumi Brunei gitu,hehe

Rezwatisman said...

as salam azu. hahaha!!!!org xgelak biaq aku gelak sendiri la. menunjukkan dulo2 mmg xkuasa aku nak bkenalan dgn sayur mayur ni.

Rezwatisman said...

alaaaaa dekdaa, mung nok gelok ke ros kan?kan? btw respect aar dekdaa pernoh nampak :P

Rezwatisman said...

Waalaikumusalam Huda Ahsin.
Ros stay @Telisai skrg ni (terpinggir sorang2 @sini). kiranya knoor kat atas tu jiran malaysia paling dekat le kot (mgk ada tapi yg lain xkenal)......kalau geng2 @ KB & Seria nun di sana ada gak la yg kenal cuma tak selalu jmp mcm dorg.
Oooo, kat doha byk ye terung cam gini. kira universal le ekk, ros je jakun (malunyeeee)

Huda Ahsin 2 said...

Yang ini kengkawang kitaorg jugak. Dulu kat Seria tapi dah pindah ke Bandar. Nama dia Zaida... boleh la kenal-kenal.
http://shareoftheday.blogspot.com/

p/s kita pun masa mula-mula jumpa pun jakun jugak... hehe..

rostina76 said...

Oh, zaida ros rasa cam kenal. hehe dah a few times jmp dia tapi xtau dia ada blog gak. btw tq for the info......pasni kita pun blh le jgk bkawan d alam maya ni kot ;)

Nisah Idham said...

Salam Kak Ros..
nisah pun tak pernah jumpe lah kak..
tau terung yg macam akak je..
dark purple je.. xde plak yg belang2 rimau ni ehhehe

Mixed-family in da house.... said...

1st time saya tgk terung jalur ni kak.....ada simpan biji dia tak kak? boleh try tanam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...