بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Thursday, 26 June 2014

Melawat Sofia di Hospital Sg Buloh


Assalamualaikum & salam sayang.
CAKKKKK Wind of Change!!!!!!
Huhu!!!Brunei bagi cuti 10 hari je tapi mommy lebih2 plak bercuti dr dating dgn Wind of Change ni.


Apa khabar semua ye? semoga semuanya sihat2 & dalam lindungan ALLAH. Kami alhamdulilah sihat walafiat & selamat dari sebarang musibah sepanjang di Malaysia, Singapore mahupun tiba di Brunei. Walau hati dalam keadaan risau & berdebar2 sepanjang di Malaysia dek pengalaman lepas & terkesan dgn berita2 buruk yg berlaku di Malaysia tetapi alhamdulilah perasaan menjadi aman tenteram sebaik menjejak kami keluar dari KL (mmg hati gusar je bila touchdown KL). Within 10 hari cuti tu kami mmg mcm lipas kudung le mengatur jadual ke hulu ke hilir sebab nak cover byk tempat. Mula2 KL 2 hari (terlajak jadi 2 1/2 hari sebab melawat anak buah yg operate appendiks), kemudian ke Kulim 2 hari, terus ke Teganu 2 hari. Dari Teganu kami ke Johor & spend 3 hari termasuk sehari cross ke Singapore. Otw balik KL (flight midnite) sempat lagi atur jadual nak spend @Melaka tetapi disebabkan singgah rumah pak sedara daddy & dia pun nak ikut kami p KL maka masa banyak abis kat situ menyebabkan masa @Melaka mmg xsempat buat apa. Phew!!!!!ngalih (bahasa Brunei ni utk penat).


N3 ni mommy nak simpan kenangan kami melawat Sofia @Hospital Sg Buloh. Kesian betul dgn Sofia sbb banyak ALLAH duga dia. Pepepun semoga Sofia cepat2 sembuh & InshaALLAH kita dapat bersua muka lagi. Amin3x.




13 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Ros..
Patutlah senyap.
Ada org gigih pi dok ukur Tanah Malaya.
Apa2 pun.. selamat kembali ke Brunei.

P/s;
Tahun ni raya mane?

Nani said...

bestnya jln2..lain kali singgahlah Melaka lagi..

Kuazue Mohd said...

weh.. dah sampai ke sg buloh.. ngapo tak lajak ke rawang.. leh la pekena kopi secawan.. lain kali singgah yer..

juls julie said...

Assalam...wahh..byknyer tempat akak pergi... kompem penat tak ilang lg tu kan..

btw, semoga adik tu cepat2 sembuh... :)

Honey said...

Salam Kak Ros,

Kenapa anak buahnya ni? Demam panas ke? Alololo siannya dia tu. Lemah aje.

Kak Ros asal dari mana? Ngalih tu bahasa banjar 'susah' hahahahahaha

shalimar yusof said...

Assalamualaikum K.Ros

Waahh..abes diselongkarnye yeaa..smpai terengganu tuhh..

hainom OKje said...

Ros...apa kabo? Lama tak dengar cite...org tu sombong tak mo jengah kita hehee....

Tengok jadual mmg padat tu...Yelah org Brunei balik kg katanya hehe...
ALahai siannya Sofea ...moga cepat sembuhlah...

BIBIE KARIM said...

Wah Kak Ros jelajah Tanah Melayu! Bestnya. Packed gila jadual. Siap cross Singapore ha.

Semoga Sofea cepat sembuh. Kecil2 Allah dah duga macam tu, memang insan terpilih.

fieda said...

semoga sofea sembuh ye

NEKCIK said...

wah wah coti coti malaya ye Ros

Nastyna said...

mau nyer tak kudung lipas tu kalau dalam masa singkat nak cover all those places, tapi dapat jugak la cover kan, good job hehehe. tak puas kan balik kejap2.

Bicara Kak Noor said...

wah syok nye jenjalan sana sini mesti banyak kenangan bawa balik kebrunei ni kan, beli ape kat singapore hahaha

Amie said...

Ha hahah ngalih ye Ros... kalau gitu kita nak beringut dulu ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...