بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 9 June 2014

Fries with Bolognese Sauce

Assalamualaikum & salam sayang semua.
Huhu!!!!!!jelesnyeeeeeee tgk org jalan2 bercuti dgn anak2. Bestnyeeeeee dok Malaysia, windunyeeeeee Malaysia. Tula manusia, bila depan mata tak nampak tapi bila dah berjauhan baru terkenang2. Tak sabarnyeeeeeee nak touchdown Semenanjung Malaysia tercinta. 
Ya ALLAH!!!!!!peliharala Malaysia agar aman damai & terhindar dari segala musibah & kecelakaan hasil perbuatan manusia2 yg munafik.
(Mode: Nak Cuti2 Malaysia)


Untuk org yang tak cuti ni layan le menu kegemaran kanak2 (untuk mak bapak anak2 makan berpada2 la ye, keju mewah ni).
Tak tahu nak bagi nama apa so, gitule tajuk N3 harini.
Kalau dah ada sos bolognese & keju mmg takyah cakap banyak, cicah dgn krim kracker pun jalan.


This time mommy buat dengan fries. Senang je..
Mula2 sediakan sos bolognese. Boleh guna daging kisar@ayam kisar. Kemudian, goreng fries sehingga garing & tos. Masa kedua2 bahan masih panas hidangkan dengan cara letakkan fries ke dalam bekas, curahkan sos bolognese & akhir sekali tabur cheddar cheese.

Cara makan: Berebut2 sesama adik beradik. Alhamdulilah

(boleh tukar fries dgn other crispy pasta chips, nachos etc)








15 comments:

idzwa kamaruddin said...

amboiiiii meliurkan!

Honey said...

Salam Kak Ros,

Tak lembik ke french fries tu bila di tuang sos bolognese tu?

Tihara said...

adoi lapo nyer tengok gambo ini :)

kausar said...

sedapnya.macam carls jr nye chilli cheese fries

rostina76 said...

honey: bila u tuang sos tu cepat2 terus tabur cheese…..so, cheese tu akan 'grab' kuah instead of fries. of course la ada juga yg mere sap hat fries tapi xlembik. just nice masa ngap tu. idea ni kami tire lepas makan @western stalls Jerudong park. Bebudak ni sibuk suruh mommy buat sendiri sebab tak puas makan aritu. heheh!!!!try la. dgn nachos, taco pun sodap

kakyon said...

nmpk sedap dan menyelarakan..

BUNDA a.k.a KN said...

menarik betul warna sos tu...buat terliur jer..

nurbijen said...

Tgk cara makan tu (berebut sesama adik beradik), sah2 sedap sgt ni....

Aziela said...

Waaaa...sedapnya...sedapnya. Tapi tu la...syaratnya kena makan segera dalam keadaan rebut. Baruuu rangup sampai last piece.

aTieYusof Family said...

Salam Kak.. klu rindu Malaysia mai lah balik cuti..hehe..
wahh! sedap2 bah kak masak ni, anak2 mesti suka..:)

Cho Zila said...

menarik menuni.. dah boleh bukak kedaini kreatif dalam memasak... idea simple tapi penyampaian bagus.. ha... ha.. dah macam juri masakan lak akakni...

Siti Fatimah said...

cara makan tu ai sukerrrrrrrrrrrrr

Pha Is said...

nampak macam sedap..

hainom OKje said...

Tau sedap dah....sebab ada sos bolognese tu...apa pun jalan hehe

fieda said...

nmpk sedap lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...