بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Thursday, 26 November 2015

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi Pahang.

Assalamualaikum & salam sayang…

Mommy just nak simpan gambar & kenangan Colmar Tropicale. From Saujana Janda Baik, kami singgah untuk menikmati 'kepanasan' di Colmar Tropicale sebelum balik ke KL. Ni kali kedua buat daddy, mommy & Arfa tapi 1st time untuk Anis & Ahdia.

Suasananya seperti berada di negara Peranchis.hahaha nak gelak guling2 rasanya dgn wording ni.


Rasa mcm tak berbaloi je masuk sebab xde apa yang menarik sangat (tak byk beza dgn pegi 1st dulo2). Tambahan dgn tiket yg mahal. Hampeh!!!

Lagipun kami just pegi sekejap. Kalau u al ada byk masa & stay smp mlm mungkin dpt buat banyak aktiviti lain seperti menikmati minum tea di Japanese Garden, menyusuri botanical garden, bermain2 dgn arnab & rusa di animal park, melakukan aktiviti lasak etc. Tapi semua tu additional ticket lg. 

Cuma yang rasa menarik sebelum balik tu sempat la kami mengurat black swanuishhh jinak2 angsa & malu2 angsa jugak. Ada la 2 ekor dalam kolam tu tgh dok bercanda. Seekor hitam & seekor lagi putih.
Tiba2 teringat kenangan mommy & daddy mengurat angsa hitam kat New Zealand. Masa tu mmg jakun la 1st time tgk. Tapi actually cantik angsa hitam ni mungkin sbb rare & kita dah selalu tgk yg putih.




10 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak pergi sini dulu.. Tina
Masa honeymoon..
Adalah 14 tahun dulu..
Tengok sama jer ye Tina..

idzwa kamaruddin said...

Yup sekali pegi ok la..2nd time mgkn takkot tempat nie.

rostina76 said...

cukup2 sudah…cukup smp di sini saja….lalala baca sambil nyanyi ye. lagu apa tah…heheh mmg xde la nak g lagi almaklum negara Peranchis tuu

hainom OKje said...

Assalam Ros....lama tak dengar cite? Mesti dah lupakan okje kan..
Kiranyaa off masaklh ni ek hihi......Amboiiii teringat zaman mengurat nampak..

rostina76 said...

mana ada lupa kat hainom okje yg comel ituuu….heheh ros je yg xde masa nak BW.. mmg byk miss citer2 u al semua…inshaallah ye okje nanti ros BW

Supermeng Malaya said...

salam. tumpang tanya.. edit gambar hdr ni pakai apa eh?

tq

Cikna said...

Owhh,mahal ye cancel cuti2 kat Cameron je la nmpknye....

rostina76 said...

Waalaikumusalam...gambar edit guna aps. light room je

rostina76 said...

Waalaikumusalam...gambar edit guna aps. light room je

acu yuhan said...

bestnye hi perkongsian menarik. done follow, follow me back :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...