بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 3 December 2014

Rampasan Kuasa

Assalamualaikum & salam sayang.
Disebabkan blog ni temanya 'carca marba' (actually di awal penubuhan niatnya hanya nak fokus dengan masakan tetapi frustrated dengan fenomena blogger2 masak/org yg menggelarkan diri mereka chef blog @ whatever u call them la…….they get angry @sound deras2 kalau org ciplak resepi @gambar dari blog dorg tapi kadang2 kalau diselidik mereka2 ni sebenarnya bukan genuine setiap masa pun, kadang2 idea dari blog picisan mcm kita ni diceduk juga & diam2 je konon dia yg bt sendiri, xde pun diberi kredit atleast link untuk blog picisan kita.).
Alamak!!!!terlebih emo plak mommy harini. Heheh!!!xde la, sebab tu mommy suker2 hati jelah nak tepek cerita apa dalam blog ni supaya org yg konon2 hebat memasak tu xlalu nak jenguk sini, klau dia mai jugak dialu2kan tiru meniru apa2 yg di kehendaki- xdak hal, niat sedekah jelah, mommy dapat pahala kan? Lagi pun apa yg ada dlm blog ni pun biasa2 aje untuk org yg biasa2 aje. Inshaallah.



Sebenarnya tujuan harini xleh bercakap banyak tapi dah ala2 berletiaq plak dah ni nak tunjuk ada org dah merampas buah hati mommy 'Si Pinky'. Huhu!!!!!dia dok merengek2 suruh mommy buat seluar HARAM eh HAREM (betul ekk ejaan tu?) tapi mommy dok bgt mommy xpandai lagi jahit seluar, blm abis lagi kelas blouse. 



Sekali dia cakap "biar affan buat sendiri la" haaaaaaa punya la ketegaq habaq hang budak ni. MOmmy dengan selamba jawab la "haaaaa, buat la kalau pandai sangat"…….Huhu!!!!rupanya kata2 mommy memakan diri. Dia siap buat 3 helai lagi seluar HARAM eh HAREM tu. Pasni blh la upah abang tolong jahit seluar tido mommy gak. Ngeh3x..



10 comments:

Kakzakie said...

Ohoho.... bujang pilihan terbaik ni. Tak sangka pandai menjahit ye abang. Tahniah dari auntie. Buat pulak sepasang utk mummy jgn lupa:)

Lynn Hamzah said...

bagus nie kak...jimat tenaga akak...hihihi...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Jimat tenaga Ross.. bila si bujang pun dah pandai menjahit tu.. Lepas ni tolong jahitkan utk auntie CH ye :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Jimat tenaga Ross.. bila si bujang pun dah pandai menjahit tu.. Lepas ni tolong jahitkan utk auntie CH ye :)

Madam Fiey said...

Kak Ros,tu size orang besar mana tu nak pakainya.Hihihi!Mcm boleh muat 3 org sekaligus ni.Kikikiki

rostina76 said...

aunty fiey: tu belum letak getah pinggang. hahaha btw seluar harem tu mmg kembung betis, sesuai utk org2 kembung cam mommy

rostina76 said...

aunty fiey: tu belum letak getah pinggang. hahaha btw seluar harem tu mmg kembung betis, sesuai utk org2 kembung cam mommy

NEKCIK said...

ha..ha nekcik pun nakvtempah ye bang...suka yg kembang kembang ni

Nastyna said...

abang affan.. nak jadi menantu I tak? i ada 2 anak dara comel. hahahaah

Muna Mahdzar-Fadaaq said...

good job! aunty punya mesin jahit dok gather dust dalam store room...sangat memalukan :)
Anyways, just like you, my blog pun ala kari dhalca... apa ada humban saja... orang curi idea pun takpa saja-lah, nak buat camna - redha saja-lah :D
xoxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...