بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 15 July 2013

Hotel Nur, Miri

Assalamualaikum & good day.
Lamanya rasa tak jenguk Wind of Change & BW ke blog kawan2 lain. Mesti banyak citer yg mommy miss.

Harini mommy nak buat sedikit hotel review. Harap info sharing ni dpt membantu sapa2 yg dtg ke Miri. Selama hampir 3 tahun kami menetap di Brunei & selalu ulang alik ke Miri especially during weekend tapi blm pernah kami overnight di Miri kecuali percutian 2 hari kami di Borneo Tropical Rainforest Resort awal bulan Jun lalu ( blm Ada N3 pasal ni since Internet prob sebab semua gambar daddy dah transfer dlm PC....InshaAllah bila Ada peluang later citer pasal cuti kami & resort tu). 
Ok, berbalik kepada citer Hotel Nur, 1st mommy mmg dah perasan kehadirannya masa kami round2 bandar Miri dari dulu but after my friend mentioned about their operation terdetik dlm hati orait gak hotel ni since ianya baru & operated by Muslim. Tapi again mmg kami jarang Ada plan overnight kat Miri ni (pasal dekat je nak patah balik ke Brunei). 
Macamana boleh tertido plak kat sini tak lain tak bukan sbb plan nak berbuka kat Miri dlm bulan Ramadhan ni. Mcm biasa kami ni klau daddy free mmg xpernah lekat kat rumah during weekend apatah lg dlm bulan Ramadhan. Penat & boring asyik mommy masak, kiranya weekend jelah blh 'gantung periuk'. 
So dlm berkira2 nak berbuka kat mana weekend lepas (Brunei Ada cuti 3 hari sempena birthday Sultan Brunei on the 15/7/2013) itu timbul plan nak g Miri & worried rushing patah balik itu yg daddy bg idea tido hotel. Bila daddy mentioned je tido hotel terus mommy suggest Hotel Nur (walau byk hotel lain yg best2 tapi sbb nak experience & judge Hotel Nur ni sendiri mommy hoping daddy terima suggestion mommy).
Alhamdulilah, mmg tak mengecewakan Hotel Nur ni walau nampak biasa2 je dari luar. Disebabkan baru beroperasi, definitely keadaannya sangat bersih & interior dalamannya walaupun simple (with English concept) sangat cantik. Mommy suka dgn wallpaper & curtainnya. Sejuk & mendamaikan minda.
Kami amik bilik Executive Suite dgn kadar RM218/night. Kalau bilik biasa kadarnya RM178/night. Yang paling best (sbb pengurusan oleh org Islam) maka Ada disediakan makanan buffet untuk sahur. Senang keje xyah nak redah p cari makanan waktu dinihari.
Sapa2 yg berminat menginap di Hotel Nur boleh tgk info dorg kat Facebook... Search for 'Hotel Nur'.

13 comments:

Unaizah said...

Sekarang ni dah banyak hotel yg offer sahur (buffet/ala carte) dlm bln posa.

Marya Yusof said...

As salam Kak Rostina,

Kwn sekerja Marya dulu org Miri, dia selalu cerita dia selalu ke Brunei... Bila time raya, yg best siap dpt duit raya dr Sultan Brunei..! Teruja juga mendengarnya... Beberapa kali dia pelawa ke rumah dia di Miri.. belum jgk smp2 lagi... insha'Allah kalau ade rezeki ke miri boleh terus jenguk akak di Brunei...hehehe :D

Selamat berpuasa kak :))

aTieYusof Family said...

wah! bagus juga hotel ni sediakan menu utk sahur...
cantik je tgk suasana nya..

ishamizu said...

Suka interior hotel Nur ni kak Ros! so cantik, murah lak tu rate per night, dah la suite room..sesekali dpt peluang mcm ni mmg best kan..rest sket mommy ;)

rostina76 said...

Kat semenanjung mungkin byk but not @ Miri ni kot....kat brunei mmg hotel2 nay sediakan buffet sahur jugak. Yg plg famous buffet sahur dim sum dorg

rostina76 said...

As Salam marya....inshaAllah klau Ada jodoh kita blh jmp. Btw mmg tiap2 tahun sultan brunei bt open hse & bagi duit Raya tapi kami blm pernah pergi lagi. Ingatnya sblm blk for good harus pegi sendiri to experience ni. Masuk istana dorg pun dah gah katanya

rostina76 said...

Hotel ni kira budget hotel je tapi sangat bersih & selasa utk stay. Nanti Atie dtg Miri blh Cuba tu

rostina76 said...

Itule izu....simple tapi sweet kan? Btw kira murah la sbb kurang bintang hotel ni. Hehe......

Nastyna said...

Salam Ramadhan kak, miss u.

Very nice, wallpaper dia mmg sangat mendamaikan, hijau segar jer.

m.u.l.a.n said...

kawan2 yg duduk bintulu dulu pon selalu weekend di miri..

tenku butang said...

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.. heee..

hai.. salam kenal,
follower no.196
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

NEKCIK said...

salam Ros...selamat hari raya..maaf andai tersilap kata...nntilah kalau nekcik ke Miri boleh berehat di sini..insyaallah

juls julie said...

Assalam..salam perkenalan... ;)


cantik hotel tu punye deco..bleh ler stay sane klu pergi miri...

saya org Swk yg x pernah lagi pergi Miri/Btu..hhahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...