بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 28 August 2013

Suka Duka Aidilfitri 2013

Assalamualaikum & good day.
Alhamdulilah, selepas seminggu kami balik ke Brunei dari cuti2 Raya kami di Malaysia rasanya mommy dah ready nak mengemas @Wind of Change plak......
Masih belum terlambat kot utk mommy ucapkan Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin kepada semua. Mesti byk citer korang pasal Raya 2013 kan? Bagi kami banyak juga citer yg pending ni especially citer suka & duka sepanjang kami balik beraya this time.
Kita mulakan dengan citer di pagi 1 Syawal la ye. Walaupun 3 hari solid dpt bersama berbuka puasa dgn mok @kampung tapi di saat semua org excited & bergembira nak celebrate 1st Syawal tu mommy sedikit hiba & sedih sebab selama 11 tahun berkahwin dengan daddy, Raya tahun ni la kami terpisah xdpt bersama2 di pagi 1st Syawal.
Tetapi mengingatkan 3A yg seronok sangat nak beraya dengan semua org maka mommy control le jugak perasaan sedih mommy tu. FYI, disebabkan masalah replacement @tempat kerja daddy maka daddy terpaksa bercuti lambat berbanding kami yg 3/8/2013 dah terbang balik ke Malaysia (since 3A dah start cuti masa tu). 7/8/2013 malam daddy baru tiba di Airport Penang & terpaksa bermalam dulu di Kulim sebelum bergerak ke Besut bersama2 kami. 
Pepepun Alhamdulilah, ptg 1st Syawal tu daddy dah bersama2 kami (tak boleh bayangkan perasaan org yg telah kehilangan org tersyg @ pasangan yg terpaksa Bertugas di hari Raya........rasa bersyukur sebab hanya sedikit ujian dr Allah). Syukur juga sebab tahun ni dpt sekali lagi beraya dgn mok @Besut. Kesihatan mata mok makin teruk (dia asyik dok komplen matanya makin kabut utk melihat). Masa saat kami nak bergerak ke Kulim (walau dgn cara berlakon).....dia peluk pinggang mommy dan ckp "huhu!!!!ya. Mok xnak mommy pergi", pandang Ahdia. Heheh!!!terkejut juga Ahdia sampai terkedu tak bersuara.....Alahai!!!!kesian
Mok, mommy ajak ikut kami balik brunei tak nak sbb katanya nak g Mekah ke.
Suka Duka Aidilfitri 2013 kami akan bersambung..............

16 comments:

Putri said...

Sedey nya baca cerita kak ros.raya thn ni alhamdulillah saya dpt beraya bersama suami dan anak.thn lepas suami beraya di operasi kt lahad datu dan saya di perak.sedey sangat....

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Ros selamat hari raya, apa pun raya teta raya kan.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

selamat hari raya rostina... maaf zahir & batin dari akak ye..

ummuaidan said...

selamat hari raya ros sekeluarga.
takperlah dlm suka ade duka..dlm pertemuan ade perpisahan...

lady lavender said...

Selamat hari raya ros. Maaf zahir & batin walau cuma kenal di alam maya :-)

JunAina said...

Suka duka rencah hidup, insyaallah ada rezeki kembali lagi.

nurbijen said...

Selamat hari raya kak ros...
Baca entry ni buat saya rindu kat 'mok' di kg jugak :(

sitiezahim said...

salam kak ros.. seronok kalau duduk berjiran ngan msia leh balik raya kan? kami kat german ni uwaaaa jek la...heheheh... :D

m.u.l.a.n said...

salam aidilfitri...

tak pernah lagi beraya tanpa suami tapi beraya di tanah asing mmg lama jgk dulu... meleleh je lah airmata...

Cheq Sue said...

sayu pulak baca catatan kak ros ni... T_T

noorhayati harun said...

salam Eid Fitri Ros...maaf zahir batin...raya ttp raya ...sama la after 10 yr,kali nie beraya kat sini..uwaa sedeyy...tapi raya ke 2 dah blk Penang..hehehee..

Nastyna said...

Wieeeeeee bestnya balik raya ngan "mok" kat kampung. 3A confirm la sakan beraya kan.

NEKCIK said...

Alhamdulilah sayang suami tinggal tinggalkan...boleh gitu..hu..hu..cakap jerk..klau nekcik tah tah melalak..berpantang pun tak pernah balik kpg!!!!
Anyway selamat hari raya...maaf andai terkasar bahasa ye Ros

Uncle Lee said...

Hi Rostina, I really enjoyed looking thru all the pics here. Very nice.
You got great looking kids too.
Dapat banyak duit raya too I guess.
Have a great week and keep a song in your heart.
Lee.

~Mami Little Hero~ said...

Selamat hari raya k ros. Meriah nya raya kat msia ;)

Unaizah said...

Selamat hari raya utk Ros & famili.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...