بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 12 August 2015

LADANG ANGGUR TASIK BERIS

Assalamualaikum & salam sayang.
Harini mommy throwback citer cuti2 Malaysia bulan April baru2 ni. Kami bertolak balik dari airport Miri terus ke Penang. Sehari lepas tu 2/4/2015 tokwan ajak kami ikut dia p berubat tokcik kat sik. Masa tu terus teringat kat 'Ladang Anggur Tasik Beris' yg family cik ngah pegi dulu. 


Dah lama cam nak singgah otw balik ke Besut tetapi selalu rushing. So this time alang2 nak bwk dorg g berubat kami pun singgah le kat ladang anggur yg femes kat Malaysia ni. Heheh!!!femes ke der?

Elok tempatnya tapi kalau saja2 nak mai melawat rasanya cam jauh bebenor (kecuali utk org Kedah/utaqa la kot). Tapi kalau cikgu2 sekolah rasanya mmg recommended pegi tempat ni (better la dr dok bwk budak asyik pegi zoo jekan).

Masa kami pegi ni, buah2 anggur blm cuti masak/matang untuk dipetik, so aktiviti memetik sendiri anggur tak dapat la kami rasa. Huhu!!!melepas le nak verangan ala2 petik anggur @italy :P
Pepepun, dah banyak juga buah anggur yang dah masak tapi kecik2 (jadila kan utk org jakun cam kami ni). 


Walau masa tu panas berdesing, tapi sanggup la jugak dok posing ala2 dah smp nun di Italy (awat yg dok verangan sgt p Italy ni? yelah asyik tgk tiket org p Italy je sorang2 mau tak kempunan).

org verangan lebih, duit tarak :P
After all ok la rombongan sambil belajar kami kat sini. Beli le 2 bungkus buah anggur, jus seger anggur sorang satu & fridge magnet sebagai kenang-kenangan.

Selain tempat tanaman anggur, kat sini ada juga disediakan aktiviti rekreasi seperti menaiki boat mengelilingi Tasik Beris. Juga disediakan tempat penginapan untuk yang teringin bermalam.

Sambil2 dok tunggu dorg berubat, kami plan nak cross ke kawasan Thailand tapi drive punya drive last2 jalan putus. Xleh access rupanya sempadan Siam dari sini (walau ada signboard & jalan bertar). So, kami patah balik & tiba2 ternampak signboard resort terkenal. Takde keja punya pasal, kami drive msk ke dalam kawasan resort tu (jauh gak dlm 5km kot), last2 smp ke hujung………terbengkalai rupanya. Serius cantik tempat tu tapi tak tau kenapa jadi projek gajah putih. Allahualam…..

pemandangan tasik & bekas tapak restoren seafood yg dah ditinggalkan.


7 comments:

Honey said...

Salam Kak Ros,

Whoa seronoknya jalan jalan. Selamat hari raya kak! :)

ishamizu said...

Wah cantik tempatnya..jauh kak Ros bjalan smpi ke Utara ;)

ishamizu said...

Wah cantik tempatnya..jauh kak Ros bjalan smpi ke Utara ;)

ishamizu said...

Wah cantik tempatnya..jauh kak Ros bjalan smpi ke Utara ;)

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Ros,
Eid mubarak.. walaupun dah ujung-ujung..
Jauh ngukur jalan Ros.

Mrs Little Voice said...

bestnya....cantik sngt

NEKCIK said...

iyalah kadang kadang klau takda hal tu memang terasa jauh kan Ros
kena tunggu timing anggur masaklah baru meriah....cam kat itali lah ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...