Assalamualaikum & Happy Sunday.
Bestnye tgk org2 Malaysia p bercuti. Lama ye u all bercuti. Btw cuti, cuti juga tapi jgn lupa raikan Awal Muharam nanti ye. Oh, harini kami xde citer best la cuma pagi kami lepaking @home sweet home (mommy cam biasa jadi bibik sental toilet). Tengahari baru keluar for lunch & acara menembak daddy (shooting filem 4A+R, hehe).
Pagi tadi mommy goreng nasi planta utk 3A & buat lempeng utk mommy. Mula tu ingat daddy keje tapi rupanya dia nak relax harini so lempeng for both of us. At 1st mmg nak buat lempeng lemak biasa je cicah dgn sambal tumis tapi alih2 buat lempeng lemak LUARBIASA plak. Heheh!!! itu yg tonjol @Wind of Change ni. Kalau lempeng lemak biasa tu dah pernah tonjolkan dulu kat SINI.
Apa yg LUARBIASA sgt tu mommy ooi? Haha!!!xde la luarbiasa pun cuma tepek pisang & tabur gula je. So resepinya sama le mcm lempeng biasa tu cuma masa barter masih lembik tu susun hirisan pisang & tabur sedikit gula pasir (kalau gula perang lagi ok kot). Itu yg nak bgt ni "walau rupaku buruk bertompok2, tapi rasaku mmg sedap". Hahaha!!!
Btw kalau nak cantik blh je blend pisang tu dlm barter but honestly i prefer this way. Lagi terasa manis2 pisang.
Jemput breakfast u all.
8 comments:
menarik juga idea lempeng pisang ni... yer la, kalau blend mesti tak rasa sgt manis pisang tu....
Wah ros mmg kreatif gitu..mesti sedap kan manis2 pisang rsnya..tp sorry ros tgk lempeng kosong tuh mmg lg terguda...hehehe
wahhhh terliur!
sedak weh napok.......terliur doh ni
Huishhhh.. meriah nyer..
sedap nih..
Tak pernah lagi buat lempeng berjerawat pisang ni Ros....rasanya okje lebih prefer yg di blend sekali kot!
nurbijen: klu kros suko hok tepek gini lg
UA: hahaha!!!hok low profile jugok duo terliur
Mrs Eady: time ni terliur xpela, baby dah tak meleleh air liar dah
Dini: sedak&terliur gok bt la sdiri deh. ambo jauh nak g htr
shamsiah: rakyat ramai kena le jadi meriah ksham
tun: sedap le lg compare tu pan cake tu
hainom okje: taste masing2 okje, terpulang la yeeee
Post a Comment