Lama tak tepek resepi lauk pauk maka mommy jotdown juga la yg ni. Jgn ada yg gelak sbb ini 1st time mommy masak lauk ni. Selalunya mommy guna daging @ isi ayam, tapi aritu ada ternampak blogger tayang dia masak ni (without resepi). Mommy pun try le jugak, alhamdulilah sedap juga la.
Bahan2:
200g udang (kopek kulit)
1 ikat kacang buncis (potong serong)
2 ulas bawang putih (kisar)
2 biji cili merah (hiris nipis)
1 biji bawang merah besar (hiris nipis)
1 sudu kecil kunyit
Garam
Minyak
Caranya:
1. Gaulkan udang dengan garam & kunyit. Ketepikan.
2. Tumis bawang putih sehingga garing, kemudian masukkan udang. Goreng sehingga udang masak.
3. Masukkan kacang buncis, bawang besar & cili merah. Gaul sebati sehingga kacang buncis sedikit layu.
4. Siap.
4 comments:
OH letak udang memang sedap...bubuh telur pun sodaap
Bila nak berangkat tu
snow dah menanti tu
nak cari kacang buncis la ptg nie...ngan udang sekali...
Salam kak ros.. mama-in-law tun mmg selalu masak sayur goreng letak udang :) mmg dia dh prepare udang dlm packing2 kecik2 tun wat rencah sayur goreng.
saya pun suka goreng buncis,x kisahlah letak ayam @daging@udang ke...tempe pun saya letak...
Post a Comment