Assalamualaikum & salam sayang semua.
Harini kami di Brunei cuti semperna Hari Kebangsaan Brunei yg ke-30 (actual date semalam 23/2/2014).
Mommy isi n3 harini ni dengan masih lagi melayan menu sihat (kalau tak menambah nasi le). Sekali sekala back to nature mmg terasa beruntungnya jadi org kampung. Oh nak highlight ni, walau xde dapur arang tapi bakar atas api dapur gas pun jadile compare tu asyik guna pemanggang ajaib je. Biarle dapur kotor bersepah sebab pastu baru keluar peluh sihat lagi sebab kena sental dapur plak. Kik3x….(ayat xleh blah konon rajin sesangat).
Harini kami di Brunei cuti semperna Hari Kebangsaan Brunei yg ke-30 (actual date semalam 23/2/2014).
Mommy isi n3 harini ni dengan masih lagi melayan menu sihat (kalau tak menambah nasi le). Sekali sekala back to nature mmg terasa beruntungnya jadi org kampung. Oh nak highlight ni, walau xde dapur arang tapi bakar atas api dapur gas pun jadile compare tu asyik guna pemanggang ajaib je. Biarle dapur kotor bersepah sebab pastu baru keluar peluh sihat lagi sebab kena sental dapur plak. Kik3x….(ayat xleh blah konon rajin sesangat).
Malas nak cakap banyak sebab tuan badan sendiri tak tahan godaan tgk lauk kampung yg mabeles ni. Kalau dah layan lauk kampung ni, mat salleh pun blh lupa cheese :P
Assalamualaikum Ros,
ReplyDeletepertamanya, tahniah menu sihat much yummy. inda tambah ambuyat?
keduanya, tahniah anniversary kemerdekaan NBD ke 30 ... a new decade altogether ... he (the country i mean) was a very young sweet lad when i left :)
hai.. salam kenal... saya follower yang ke-240 kat sini.. singgah tengok lauk kampung dari rumah orang kat fiji.. oursimplegarden.. :) sedap sotong bakar tu...
ReplyDeletesedapnya sis,
ReplyDeletenanti saya nak try la ulam
jagung baby tu :)
Ros,
ReplyDeleteMasya'Allah..
Mcm ni punya lauk kg.. mmg tak angkat muka dah..
Huhuhu... idah tengok pun tak bleh tahan... cecah air asaaamm perrghhh... iskhh tak leh cakap laa kang ayaq liur meleleh.. hehehehe...
ReplyDeleteAssalam...sememangnya lauk kampung juga yg menyelerakan...
ReplyDeleteTerbayang2 masak lemak cili api nenas n ikan masin masa bunda balik kampung ritu...
eeeiii apa barang makan lauk kampung (sambil lap lior merembes).
ReplyDeletePapa JJ pun puji makanan kampung kita, katanya takder yang lebih sihat dari ulaman dan panggangan, sedap pun sedap. aduhhhh kak ros ni.
Lauk kg mmg menyeleraksn dan klau ada ulam hermmmm nyum nyumnyum
ReplyDeleteReal life in Malaysia: ambuyat atuh aku maman setahun sekali sj sis, inda kanyang parut semenanjung ku. hahaha!!!blh menyamar jd org Brunei? btw 'welcome' on behalf of all bruneian. i tumpang happy for them as well.
ReplyDeletejassnani: tq sis sudi jadi org no 240….really appreciate. sotong bakar mmg pujaan hati kami sepanjang hayat. kik3x
tihara: kros kalau baby corn tu cicah budu@sambal belacan…..speechless!!!
k.sham: MasyaALLAH!!!!anta dtg ana baru angkat muka ni. blruppp!!!!alhamdulilah
idah: huhu!!!!org kampung cam gini la idah.
BUNDA: Ya ALLAH!!!!bunda tambah plak side dish org kampung. mau kena buat ulangan ni tambah
nastyna: budu @ cencaluk papa JJ makan dok? kato doh mat salleh blh lupa daratan tgk menu org kapung nih. hehe!!!ni dlm pantang blh makan, no worry. salmon bakar pun sodap!!!!
JM: tu kalau org yg suka travel, balik2 je tanah malaya cari ulam & budu/sambal belacan. heheh!!!tmp org xleh challenge
fuyoooooooooooooooooo tak tahan tgk sotong bakar tu
ReplyDeletesedap wey lauk kapung nie..kalu bulih ko kawe gak jwbnyoh 3 pingge lah..hehe
ReplyDeletebetul dah tu kak ros, sekali sekala pangang guna api mmg rasa sedap dia lain.. sedapnyo la tgk ikan dgn air asam... nyum nyum..
ReplyDelete